Netwerk van Europese Universiteiten verzamelt in Gent naar aanleiding van 200ste verjaardag UGent

(09-11-2017) Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de UGent en de ULiège verzamelt de Santander Group op 10 en 11 november aan de UGent.

De Santander Group (SGroup) is een Netwerk voor Europese Universiteiten dat gericht is op het bestendigen van academische, culturele and socio-economische banden en het faciliteren van informatie en uitwisseling tussen de verschillende partners.

De SGroup is actief betrokken in verschillende EU programma’s zoals Erasmus Mundus en Erasmus+ en ook in individuele acties waarbij onder meer uitwisseling wordt aangeboden en ondersteund voor zowel studenten als administratief personeel tussen de verschillende partnerinstellingen.

De Groep telt inmiddels ongeveer  34 partnerinstellingen uit  16 verschillende landen. Naast de Europese partners heeft de SG sterke banden met andere landen en regio’s in de wereld met onder meer de VS (University of California, Berkeley) en Faubai, een koepelorganisatie van 160 Braziliaanse instellingen.

Jaarlijks vinden twee bijeenkomsten plaats: de General Assembly voor de beleidsmakers en rectoren en de Liaison Officer’s meeting voor de medewerkers die voor de dagelijkse opvolging instaan.

Op 9 november vindt de liaison officer’s meeting plaats in Luik, op 10 en 11 november vindt de General Assembly plaats in Gent.

Lees meer artikels over: