Try-outs: klaar voor een opleiding aan de universiteit?

(23-11-2017) Zit je in het laatste jaar van het secundair onderwijs en wil je testen of een opleiding aan de universiteit iets voor jou is? Je komt het te weten via de Try-outs van de UGent op zaterdag 25 november. De Try-outs zijn uniek in Vlaanderen.

Tijdens de Try-outs krijg je een voorproefje van het echte werk! Hoe moet je studeren aan de universiteit? Welke studievaardigheden zijn belangrijk? Je krijgt een opgenomen les te zien die niet gelinkt is aan een specifieke opleiding. Je gebruikt het bijhorende lesmateriaal en lost nadien examenvragen op. Zo ervaar je zelf hoe je aan de universiteit met leerstof aan de slag gaat en hoe je de leerstof zo efficiënt mogelijk kunt verwerken. De talrijke tips kun je al uittesten tijdens je laatste jaar secundair onderwijs.

De UGent kiest er bewust voor om de Try-outs vroeg in het studiekeuzeproces te organiseren. Leerlingen die twijfelen tussen een academische of een professionele bacheloropleiding krijgen dankzij de Try-outs een beter beeld van wat studeren aan de universiteit inhoudt en van de hoeveelheid informatie die verwerkt moet worden.

Leerlingen die wel al zeker zijn van hun keuze voor universiteit kunnen zich meteen voorbereiden op een vlotte start dankzij de vele studietips rond noteren, leerstof verwerken, plannen en examens afleggen.

De Try-outs worden begeleid door studieadviseurs en studiebegeleiders van de universiteit, die de les en examenvragen op een interactieve manier bespreken.

• Meer info en inschrijven: ugent.be/tryouts
  • Op dinsdag 10 april (paasvakantie) en op zaterdag 5 mei 2018 worden ook Try-outs georganiseerd.