Twee UGent-alumni vertegenwoordigen ons land in Pyeongchang

Marjolein Decroix (vergrote weergave)

Marjolein Decroix

(09-02-2018) UGent-alumni An Vannieuwenhuyse en Marjolein Decroix lopen zich momenteel warm voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Succes, dames!

An Vannieuwenhuyse studeerde in 2015 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en is pilote in één van de twee Belgische bobsleeteams.

Marjolein Decroix werd als laatste atlete aan de selectie toegevoegd en zal onze eer hoog houden in de alpine slalom.

An Vannieuwenhuyse in actie (vooraan)

Marjolein is een schoolvoorbeeld van hoe topsport en een academische opleiding hand in hand kunnen gaan. Zij maakte in 2015 haar masterproef over het kijkgedrag van eliteskiërs tijdens de slalomafdaling, en publiceerde daar onlangs een wetenschappelijk artikel over. Daarin toonde ze voor het eerst aan dat betere skiërs tijdens de afdaling systematisch naar de poortjes kijken, terwijl mindere goden focussen op het spoor dat hun voorgangers in de sneeuw trokken.

Prof. Matthieu Lenoir
Werkgroep Topsport en Studies UGent