Onderwijstips 2.0: tips & tricks voor kwaliteitsvol onderwijs

© iStockphoto  (vergrote weergave)

© iStockphoto

(22-06-2020) De definitieve gids vol tips en tricks voor kwaliteitsvol onderwijs kreeg een grondige uitbreiding en zorgvuldige update! Bekijk hier al wat voorbeelden.

De voorbije maanden schakelde de UGent met een ongeziene snelheid om naar afstandsonderwijs en online evalueren. Tijdens deze periode bood het portaal onderwijstips.ugent.be veel houvast: Corona-richtlijnen konden universiteitsbreed verspreid worden, handleidingen rond het didactisch gebruik van digitale tools konden snel gedeeld worden en vragen allerhande vonden via dit ene kanaal gemakkelijk hun weg naar de juiste medewerkers. onderwijstips.ugent.be werd bijgevolg op zeer korte tijd de meest bekeken infosite van UGent met meer dan 150 000 bezoekers de laatste drie maanden. De snelheid waarmee de informatie gedeeld moest worden, zorgde er echter wel voor dat niet alle informatie even makkelijk vindbaar of doorzoekbaar was.

Maar er is goed nieuws: Onderwijstips.ugent.be werd door onze medewerkers van het centrale team Onderwijsondersteuning in een nieuw jasje gestoken. Niet alleen werd de info voor individuele lesgevers aangevuld met informatie voor opleidingen, de site werd ook veel duidelijker gestructureerd en de zoekfunctie geoptimaliseerd.

Je vindt er tips over:

Alles over wanneer de tweedekansexamenperiode start en eindigt, hoe de evaluatie van de tweedekansexamenperiode eruit ziet of wanneer we over de tweede zit zullen communiceren.

Blend@UGent is een doordachte en goed op elkaar afgestemde mix van online onderwijs met on campus-onderwijs. Benieuwd hoe dat er zal uitzien?

Een duidelijke leidraad die jou toont hoe je jouw opleidingsonderdeel klaarstoomt voor het komende academiejaar.

Een correct ingevulde studiefiche is erg belangrijk. Lees hier waarom dat zo is en waarmee je rekening mee moet houden bij het invullen.

• En zo veel meer...
Onderwijstips.ugent.be bevat alle informatie die u nodig hebt om uw onderwijs in academiejaar 2020-2021 kwaliteitsvol vorm te geven. Daarnaast blijven onze medewerkers Onderwijsondersteuning zowel centraal als in de faculteiten ter beschikking om u daarbij te ondersteunen. Aarzel daarom niet om een kijkje te nemen op deze gloednieuwe website of contact op te nemen met de collega’s indien u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebt.  Aan UGent maken we immers samen Onderwijs.

Bekijk de toepassing Onderwijstips 2.0