Gezocht: mannen en vrouwen in herstel van een drugsverslaving

(12-01-2018) Samen met mensen die een drugsverslaving hebben overwonnen of hieraan werken, willen onderzoekers van de vakgroep Orthopedagogiek aan de UGent laten zien dat herstel mogelijk is.

Het gaat om een grootschalig Europees onderzoek naar mensen in herstel van een drugsverslaving waarbij onderzoekers van de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, en onderzoeksinstituten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk de krachten bundelen om beter zicht te krijgen op het herstelproces van mensen met een verslaving. Het is voor het eerst dat er op zo’n grote schaal onderzoek wordt gedaan naar herstel bij drugsverslaving.

Doelgroep

Heb jij ooit een verslavingsprobleem gehad of ken je iemand die in herstel is? Help ons dan met dit belangrijk project!

Volwassenen die van zichzelf vinden dat ze minstens 3 maanden in herstel zijn of niet langer op een problematische wijze drugs gebruiken, worden uitgenodigd de vragenlijst in te vullen.

Lore Bellaert
Vakgroep Orthopedagogiek