Jonge vrouwen gezocht voor hersenonderzoek

(11-12-2019) In de zoektocht naar betere therapieën voor depressie onderzoeken we welk effect neurostimulatie van de prefrontale cortex heeft op emotieregulatie.

Emotieregulatie is cruciaal voor het mentaal welzijn. In deze studie zullen UGent-onderzoekers de mogelijkheid tot emotieregulatie beïnvloeden aan de hand van neurostimulatie van de prefrontale cortex, om zo meer inzicht te krijgen over de rol die dit hersengebied in deze processen speelt. De resultaten van dit onderzoek zullen een bijdrage leveren aan de optimalisatie van therapieën voor depressie.

Wie kan deelnemen?

Rechtshandige vrouwen tussen 18 en 30 jaar.

Wat?

De studie bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit het invullen van online vragenlijsten. Het tweede deel vindt plaats in een lab waarbij de onderzoekers metingen doen aan de hand van zelfrapportage via vragenlijsten en psychofysiologische maten (oogbewegingen, pupilverwijding, hartslagvariabiliteit en huidgeleiding). Daarenboven zal er actieve of placebo hersenstimulatie (tDCS) toegediend worden over de prefrontale cortex.

Praktisch

De studie gaat door op de UGent Campus UZ K12F ingang 17, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent. Je krijgt een vergoeding van €25 voor je deelname.
Inschrijven kan via https://redcap1.ugent.be/surveys/?s=KKXE9KAEHH

Contact

Vakgroep Hoofd en Huid
Jens Allaert
jensyallaert@gmail.com
T +32479579086