Open Lessen in de herfstvakantie: het leven zoals het is aan de UGent

(23-10-2017) Zit je in de derde graad van het secundair onderwijs en wil je weten hoe het eraan toegaat aan de UGent? Kom dan eens proeven van de sfeer en wees -voor een paar uur lang- student onder de studenten.

Tijdens de herfstvakantie kun je deelnemen aan de Open Lessen en krijg je meteen een voorsmaakje van wat jou te wachten staat:

• Hoe wordt er les gegeven aan de universiteit?
  • Hoe lang duurt een les?
  • Welke sfeer hangt er in een auditorium?
  • Met hoeveel studenten volg je les?
  • Welk vakjargon wordt er door de lesgever gebruikt?

Voor veel leerlingen vormen de Open Lessen de aftrap van hun studiekeuzeproces. Dit jaar zijn er Open Lessen op maandag 30 en dinsdag 31 oktober 2017. In totaal stelt de UGent meer dan 160 lessen open, samen goed voor ruim 4.000 plaatsen in Gent en op de Campus Kortrijk. Sommige lessen zijn al volzet, maar er zijn ook nog heel wat vrije plaatsen.

• Aanbod en inschrijven: ugent.be/openlessen
  • Ook tijdens de krokusvakantie (12 februari t/m 16 februari 2018) worden er Open Lessen georganiseerd.