Kom van 30/11 tot 6/12 naar de optredens van het GUK, GUSO en GUHO

(26-11-2018) Van 30 november tot 6 december kan je de optredens bijwonen van het GUK, GUSO en GUHO. De orkesten en het koor van de UGent gaan voor licht, warmte en goddelijke muziek, maar ook voor swingende, wederkerende klanken.

Het GUHO stelt voor: Aurora

Het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) brengt licht, warmte en goddelijke muziek naar de Bijloke. Tijdens ‘Aurora’ kan je genieten van topwerken met mythologische en legendarische verhalen als rode draad. Op het programma staat onder andere het etherische 'Aurora Awakes' van John Mackey, waarin de komst van de godin Aurora gevierd wordt, en het epische 'Andròmeda' van Saul Gómez Soler, een werk dat de mystiek van de hemellichamen verklankt. Het belooft een avond van kracht en pracht te worden, ideaal om je naar hogere muzikale oorden te brengen.

Aurora vindt plaats op 4 december 2018 om 20 uur in Muziekcentrum de Bijloke. Meer info en tickets

Het GUK stelt voor: Gospel

GUK_Gospel_BANNER FACEBOOK_7087x3986.jpgHet Gents Universitair Koor zorgt voor de warme klanken, swingende ritmes en spontane muzikaliteit, “gospel like you’ve never seen before”. Tijdens de donkerste dagen van het jaar werkt 70-koppige koor graag aan verbondenheid dankzij pure, oprechte muziek met vaak religieus geïnspireerde teksten. De keuze voor gospel leende zich perfect tot een samenwerking met de Gentse gospelgroep PE Live. Samen nemen ze je op sleeptouw doorheen warme gospels en swingende negrospirituals, waar nodig vakkundig begeleid door huispianist Marc Masson of de spetterende gospelband van het GUK.

Gospel vindt plaats op 5 en 6 december 2018 om 20 uur in de Sint-Pauluskerk. Meer info en tickets

Het GUSO stelt voor: Moto Perpetuo

GUSO Moto Perpetuo.jpgHet Gents Universitair Symfonisch Orkest heeft opnieuw een scala aan werken klaarstaan waarin, uit soms onverwachte hoeken, het repetitieve en de herhaling centraal staan. Voor elk muzikaal fenomeen bestaat er wel een mooie term, zo hebben de Italianen dit principe van het wederkerende muzikale motief “moto perpetuo” genoemd. Het GUSO speelt het Cantus Arcticus van Rautavaara en de Zevende Symfonie van Beethoven. Bovendien trekken Eliane Rodrigues en haar dochter Nina Smeets alle registers open in hun vertolking van het Concerto voor Twee Piano’s van Poulenc. Onder muzikale leiding van dirigent Steven Decraene speelt het GUSO niet alleen muziek met terugkerende muzikale elementen, maar ook muziek die zeker en vast in jouw favoriete playlist zal komen om ‘op repeat’ te blijven afspelen.

Moto Perpetuo vindt plaats op 30 november 2018 om 20 uur in de Christus Koningkerk en op 5 december 2018 om 20u in Muziekcentrum de Bijloke. Meer info en tickets