Brice De Ruyver overleden

(19-10-2017) De Universiteit Gent meldt met grote droefheid het overlijden van professor Brice De Ruyver.

Vanochtend, 19 oktober 2017, is professor Brice De Ruyver plots overleden. Hij werd 62 jaar. Professor De Ruyver kende een rijk gevulde loopbaan aan de UGent en doceerde strafrecht, strafrechtelijk beleid en drugsbeleid aan de faculteit Recht en Criminologie in Gent.

Hij was promotor van tientallen veiligheids- en drugsgerelateerde wetenschappelijke onderzoeken en publiceerde ook talrijke artikelen en boekbijdragen over deze en andere materies. Jarenlang fungeerde hij in de Wetstraat in Brussel als adviseur veiligheid en binnenlandse zaken. Zo was hij één van de architecten van de politiehervorming.

Hij was bovenal een zeer gewaardeerde en geliefde collega.

Rector Rik Van de Walle: "We verliezen een groot academicus en een leermeester voor velen. Zijn biotoop was de universiteit maar hij heeft zijn onderzoek en zijn inzichten altijd ten dienste gesteld van de maatschappij. Als wetenschapper heeft hij zich nooit beperkt tot onderzoeksrapporten en wetenschappelijke publicaties. Brice De Ruyver is cruciaal geweest voor het veiligheidsbeleid in ons land. We zullen hem heel hard missen, als collega en als mens .”

De UGent wil haar diepe medeleven betuigen aan zijn familie en naasten en aan alle collega's die professor Brice De Ruyver kenden en met hem samenwerkten.

De familie van professor Brice De Ruyver vraagt de pers om haar rust en privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.

De UGent heeft een rouwregister geopend voor professor Brice De Ruyver. Het ligt aan het onthaal  van de faculteit Recht en Criminologie in de Emile Braunschool (Voldersstraat 3, Gent). Iedereen is welkom om het te ondertekenen, elke weekdag van 9 tot 17 uur.