200 jaar UGent: UGent'ers wandelen 200 kilometer

(06-07-2017) Acht UGent'ers gaan in augustus een sportieve en geëngageerde uitdaging aan: ze wandelen met 2 teams elk 100 kilometer voor de Oxfam Trailwalker. Graag doen ze een oproep aan de community om hen financieel te steunen.

Annelien Gansemans, Deborah Martens, Ferdi De Ville, Frederik De Roeck, Kaat Teerlinck, Lies Steurs, Lore Van den Putte, Marjolein Derous, Mohammed Alsaftawi en Marie Musch, allen UGent'ers uit de vakgroepen Politieke Wetenschappen en Landbouweconomie, wandelen in Augustus 200 km (2 teams die elk 100 km wandelen) voor de Oxfam Trailwalker.

Ze kaderen hun uitdaging in het feestjaar '200 jaar UGent'. Via hun website  kan je een bijdrage storten aan één van beide teams (UGent 20.0- So you think you can walk? en UGent 20.0- Walking on Sunshine). Het geld gaat volledig naar de projecten van Oxfam-Solidariteit, die dit jaar voornamelijk het thema extreme ongelijkheid in de schijnwerpers willen zetten. Jouw geld draagt dus bij tot het streven naar betere sociale bescherming, een betere gezondheidszorg en een eerlijker belastingsysteem in het Globale Zuiden.

Via hun facebookpagina blijf je verder op de hoogte van alle activiteiten en voorbereidingen.

Lees meer artikels over: