Persuitnodiging: uitreiking DiverGent scriptieprijs van UGent en Stad Gent op 9 januari

(06-01-2017) Op maandag 9 januari 2017 reiken rector Anne De Paepe van de UGent en Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport van de Stad Gent de tweede DiverGent scriptieprijs uit.

De prijs

Met de DiverGent scriptieprijs belonen de Dienst  Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent en de Beleidscel Diversiteit en Gender van de Universiteit Gent de meest vernieuwende masterscriptie waarin de gender- en/of diversiteitsthematiek een centrale rol speelt.

De laureaat van de DiverGent-prijs krijgt een cheque ter waarde van 500 euro. De winnende scriptie maakt ook kans op publicatie het tijdschrift Samenleving en Politiek en de wetenschappelijke Journal of Diversity and Gender Studies (DiGeSt). Met dergelijke publicaties wordt dit maatschappelijk relevant onderzoek ook breder bekendgemaakt. 

Een 15-koppige jury, bestaande uit professoren en onderzoekers uit zeer verschillende disciplines, beleidsmedewerkers van Stad Gent en de UGent, redactieleden van tijdschriften en ook externe experts, koos na een preselectie een winnaar uit 29 kandidaten.  

Praktisch

Maandag 9 januari 2017 om 12.30 uur in de Gemeenteraadszaal van het Stadhuis,  Botermarkt 1, 9000 Gent. Aansluitend receptie.

De pers is van harte welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.

Info

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent
Tel. 09 264 82 76
Diversiteit en Gender aan de UGent


Alexander Delplace
Dienst Welzijn en Gelijke Kansen
Tel. 09 267 03 42