Faculteit Economie en Bedrijfskunde behaalt internationale AACSB-accreditatie

(21-02-2023) De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) wordt na jarenlange inzet beloond met de prestigieuze, internationale AACSB-accreditatie en wordt zo lid van AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

"AACSB-accreditatie erkent instellingen die hebben aangetoond zich te richten op uitmuntendheid op alle gebieden, waaronder onderwijs, onderzoek, curriculumontwikkeling en het leren van studenten", aldus Stephanie M. Bryant, executive vice president en chief accreditation officer van AACSB. "Wij feliciteren de Universiteit Gent en decaan Patrick Van Kenhove met het behalen van de accreditatie en prijzen het hele team van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde - inclusief de administratie, de faculteit, het personeel en de studenten - voor hun rol in het behalen van deze gerespecteerde onderscheiding."

Onderwijs van de hoogste kwaliteit

De AACSB-accreditatie staat synoniem voor de hoogste kwaliteitsnormen en inspireert wereldwijd tot nieuwe denkwijzen binnen het onderwijs. Het resultaat is dat minder dan 6 procent van de scholen in de wereld die bedrijfsopleidingen aanbieden over een AACSB-accreditatie beschikken. Door de bekrachtiging van vandaag hebben in totaal 965 instellingen in 60 landen en gebieden een AACSB-accreditatie verkregen.

“Het engagement van de Universiteit Gent om de accreditatie te behalen is een echte weerspiegeling van hun toewijding - niet alleen aan hun studenten, hun alumni-netwerk en het bedrijfsleven, maar aan de sector van het hoger onderwijs in zijn geheel", aldus Bryant. "De studenten van vandaag zijn de bedrijfsleiders van morgen, en de toevoeging van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan het netwerk van AACSB-geaccrediteerde business schools zal een blijvende positieve impact hebben voor hun instelling, zowel lokaal als wereldwijd."

De faculteit Economie en Bedrijfskunde verdiende de AACSB-accreditatie door jarenlang in te zetten op deze pijlers van haar missie:

Over AACSB International 

AACSB International (AACSB), opgericht in 1916, is 's werelds grootste alliantie voor zakelijk onderwijs en verbindt opleiders, leerlingen en bedrijven om de volgende generatie van grote leiders te creëren. Met een aanwezigheid in meer dan 100 landen en gebieden, bevordert AACSB betrokkenheid, versnelt innovatie en vergroot de impact in het bedrijfsonderwijs. Lees op aacsb.edu hoe AACSB onderwijs transformeert voor een betere samenleving.

AACSB logo