Iedereen UGent!: meer dan 25 000 mensen bezoeken stadsfestival

(08-10-2017) Op zondagavond 8 oktober 2017 stond de bezoekersteller van het stadsfestival ‘Iedereen UGent!’ op meer dan 25.000 bezoekers.

Rector Rik Van de Walle:
“De viering van onze 200e verjaardag is er eentje voor de geschiedenisboeken. Tijdens de meer dan 250 activiteiten, verspreid over de hele stad hebben studenten, alumni en zo’n 700 medewerkers het allerbeste van de UGent op de stad losgelaten. Meer dan 25.000 bezoekers hebben met volle teugen genoten van de workshops, de experimenten en de lezingen. Een fantastische dag. We hebben vandaag getoond dat wetenschap niet enkel beoefend wordt binnen de muren van de universiteit. We zijn van en voor de hele gemeenschap.”

In de vooravond zorgde de slotshow met onder meer Pascale Platel, Lady Linn en Sioen voor een beetje Gentse Feesten in oktober. In de late uurtjes volgde nog het stichtingsbal in het Gentse ICC.

Vooral populair waren de kinderworkshops en de experimenten- en ontdekkingsmarktjes in het Pand en in het Ufo. Ook de lessen met de proffen die voor één keer opnieuw naar de auditoria werden gehaald trokken veel bezoekers. Het Wetenschapspaleis aan de Ledeganck waar kunst en zelfs 3D-modellen en VR-simulaties van wetenschappelijk onderzoek te bewonderen waren, was enorm populair.

Bekijk de eerste foto’s op de beeldbank.

Tine Dezeure
Persdienst UGent