Podcast 'Het Betere Werk', Aflevering 4: De digitale stekker eruit! En de metafoor van de hond.

(06-09-2021) Heb je soms het gevoel dat je vergroeid bent met je smartphone? Bepalen binnenkomende mails je werkdag? In deze aflevering van Het betere werk hebben we het over digitale communicatietools en het belang om af en toe even te deconnecteren.

We worden bedolven onder een constante stroom van berichten die nooit stopt, wat schermmoeheid kan veroorzaken. Tegelijk biedt de smartphone ook heel wat voordelen. Professor Lieven De Marez heeft het in deze afleveringen over de invloed van de smartphone en social media op ons werk, de illusie van multitasken en digitaal welzijn.

'Het Betere Werk', een podcast over hoe we ons werk werkbaar houden.

‘Het Betere Werk’ is een podcastreeks van zes afleveringen, gemaakt door en voor UGent’ers en vloeit voort uit de algemene welzijnsbevraging die Trustpunt in 2018 uitvoerde. Lore Vermeulen (vertrouwenspersoon bij Trustpunt) en Pieter Blomme (praktijkassistent podcasting en audio) gaan op zoek naar hoe we ons werk werkbaar kunnen houden om met veel goesting en veerkracht aan de slag te blijven in een maatschappelijke context die veel druk legt en waarin we ook steeds langer moeten werken.

Aan de hand van persoonlijke verhalen van UGent’ers en gesprekken met experten krijgt hun zoektocht vorm. Je krijgt concrete tools aangereikt die ook jij misschien kan toepassen op het werk.

In elke aflevering behandelen we een specifiek deelaspect van werkbaar werk. Week om week wordt een nieuwe aflevering gelanceerd. Je kan alle gepubliceerde afleveringen beluisteren via www.hetbeterewerkpodcast.be.

Veel luisterplezier! Reacties zijn zeker welkom, dus stuur gerust een mailtje met jouw feedback naar trustpunt@ugent.be!

Vond je deze podcast interessant, stuur het gerust door naar je collega’s of andere geïnteresseerden en geef je score in de podcast app. Om steeds op de hoogte te blijven, kan je ook alles volgen op de sociale mediakanalen:

Instagram: hetbeterewerk_podcast

Facebook: Het Betere Werk – podcast