Podcast ‘Het Betere Werk’ - aflevering 5: ‘Me, myself and I. Waarom zelfzorg en gezond werkgedrag zo belangrijk zijn’

(13-09-2021) Start jij ook af en toe met goede voornemens en stel je naderhand vast dat je ze niet hebt kunnen waarmaken? Kan je moeilijk “nee” zeggen, zelfs al weet je dat dit beter voor je is?

Weet je wat je moet doen om goed voor jezelf te zorgen, gezond te leven en te werken, maar slaag je hier niet altijd in?

In de vijfde aflevering van Het betere werk heeft professor Emelien Lauwerier het over gedragsverandering, welke factoren bijdragen tot gezond werkgedrag en waarom wilskracht alleen niet voldoende is. Ook stress-signalen herkennen, zelfzorg, grenzen stellen en E-health komen aan bod.

‘Het Betere Werk’ is een podcastreeks van zes afleveringen, gemaakt door en voor UGent’ers en vloeit voort uit de algemene welzijnsbevraging die Trustpunt in 2018 uitvoerde. Lore Vermeulen (vertrouwenspersoon bij Trustpunt) en Pieter Blomme (praktijkassistent podcasting en audio) gaan op zoek naar hoe we ons werk werkbaar kunnen houden om met veel goesting en veerkracht aan de slag te blijven.

Aan de hand van persoonlijke verhalen van UGent’ers en gesprekken met experten krijgt hun zoektocht vorm. Je krijgt concrete tools aangereikt die ook jij misschien kan toepassen op het werk.

Je kan alle afleveringen beluisteren via je favoriete podcast-app en via www.hetbeterewerkpodcast.be. Om steeds op de hoogte te blijven kan je ons volgen op:

Instagram: hetbeterewerk_podcast

Facebook: Het Betere Werk – podcast

We hopen dat jullie de eerste vier afleveringen interessant vonden. Stuur ze gerust door naar je collega’s of andere geïnteresseerden en geef je score in de podcast app.

Alle feedback is nog steeds welkom via trustpunt@ugent.be.

Veel luisterplezier!

Trustpunt