Professor Els Van Damme ontvangt internationale prijs voor Glycobiologie

(05-02-2021) Els Van Damme werd door de International Glycoconjugate Organization geprezen voor haar jarenlange onderzoek naar glycobiologie bij planten en de toepassingen van plantaardige lectines voor biomedisch onderzoek.

Met multidisciplinaire benaderingen en planten als model heeft het laboratorium van professor Van Damme baanbrekende bijdragen geleverd aan de rol van koolhydraatbindende eiwitten voor plantengroei en stresstolerantie in veranderende omgevingen.

Bovendien heeft haar werk op het gebied van lectinologie geholpen bij de ontwikkeling van nieuwe technologie die wordt gebruikt bij het oplossen van de glycaanstructuren, maar ook bij het aanpakken, begrijpen en behandelen van vele menselijke ziekten, waaronder HIV, kanker en COVID-19.