Prijzen Marthe Versichelenfonds

(21-09-2018) Het Marthe Versichelenfonds bekroont jaarlijks de beste masterproef in de vijf masteropleidingen van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.

Laureaten academiejaar 2017-2018

Het Marthe Versichelenfonds bekroont jaarlijks de beste masterproef in de vijf masteropleidingen van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen. Aan deze bekroning is een geldprijs verbonden van € 500 per masteropleiding.

Voor het academiejaar 2017-2018 betreft het de volgende laureaten :

Masteropleiding Sociologie: Mazarine Paton
"De legitimiteit van workfare: Een multilevel onderzoek naar de publieke steun voor workfare in 23 Europese landen." (promotor: prof.dr. Ronan Van Rossem
Masteropleiding Communicatiewetenschappen: Barbara Sprangers
“Buiten de lijnen kleuren: holebirepresentaties in de populaire muziekcultuur.” (promotor: prof.dr. Frederik Dhaenens)
Masteropleiding Politieke Wetenschappen: Maxime Vandenberghe
“Ideologische partijverandering bij regionalistische partijen in West-Europa: een analyse.” (promotor: prof.dr. Nicolas Bouteca)
Masteropleiding EU-Studies: Eulalie Groosman
“Economische versus sociale doelstellingen in het Europees semester: een onderzoek naar de socialisering van de landspecifieke aanbevelingen (2011-2017. (promotor: prof.dr. Hendrik Vos)
Masteropleiding Conflict en Development: Marie Dewaegenaere
"You're not standing alone": Single-person protest in Russia (2006-2017)." (promotor: prof.dr. Sami Zemni)

Martha Versichelen

Het "Marthe Versichelenfonds voor steun aan activiteiten op het gebied van de sociale wetenschappen" werd opgericht op 9 september 1997.

Professor Marthe Versichelen is emeritus van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Gent. Het fonds wordt bestuurd door vier professoren van de Universiteit Gent, behorende tot respectievelijk de faculteiten Politieke en Sociale Wetenschappen (Prof. dr. C. Devos), Rechtsgeleerdheid (Prof. dr. E. Somers), Economie en Bedrijfskunde (Prof. dr. E. Omey) en Psychologie en Pedagogische wetenschappen (Prof. dr. M. Vandenbroeck).

De overhandiging van de Marthe Versichelenprijs vond plaats tijdens de plechtige proclamatie van de afgestudeerden van de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen op donderdag 20 september 2018 in de Aula van de Universiteit Gent.