Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behalen ruime meerderheid in verkiezingen rector en vicerector

(26-09-2017) Vandaag dinsdag 26 september om 8 uur werden de resultaten van de tweede en laatste stemronde ontgrendeld in de rector- en vicerectorverkiezingen aan onze universiteit.

Daaruit bleek dat Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe met een gewogen stemresultaat van 71,74% ruimschoots de benodigde meerderheid van de stemmen behaalden.

Bekijk de verkiezingsresultaten per geleding.

Dinsdag om 10.30 uur kwam de raad van bestuur van de universiteit samen; dit is decretaal zo bepaald. Het verkozen duo werd aan de raadsleden voorgedragen, waarna bij een stemming met een tweederdemeerderheid de officiële benoeming volgde.

Om 11.30 uur werden de verkiezingsresultaten door de voorzitter van de kiescommissie, Sas Van Rouveroij van Nieuwaal, bekendgemaakt op het Studentenplein (tussen het Ufo en De Brug, Sint-Pietersnieuwstraat). Ook het huidige en nieuwe rectorale team van onze universiteit waren daarbij aanwezig.

Lees meer artikels over: