Research Explorer biedt nieuwe blik op UGent-onderzoek

(24-01-2021) Wie zoekt naar wetenschappelijke expertise kan voortaan terecht op deze nieuwe website.

Al enige jaren wordt naarstig gewerkt aan GISMO, het onderzoeksinformatiesysteem van de UGent. Dit systeem zal niet enkel de interne processen binnen het domein onderzoek verbeteren en ondersteunen voor een brede waaiers aan gebruikers maar ook de profilering van het onderzoek zou hierdoor een extra duwtje in rug krijgen.

De directies Onderzoeksaangelegenheden en ICT  informeren de universitaire gemeenschap regelmatig over deze belangrijke en niet te onderschatte onderneming (bijv. via de nieuwsbrief BOZI). Deze maand zet men opnieuw een opmerkelijke stap met de lancering van de Research Explorer.

Deze website biedt meer inzage in data die tot nu toe achter de schermen in GISMO worden verzameld en voornamelijk via interne webmodules en administratieve apps ontsloten voor een beperkt aantal gebruikers. De Research Explorer moet dé plek worden waarop iedereen die geïnteresseerd is in onderzoek aan UGent zijn/haar gading zal vinden.

De website start met basisinformatie zoals onderzoekers en hun expertise, organisaties (voor onderzoeksgroepen is het nog wachten tot maart), onderzoeksprojecten en publicaties. Op termijn – wanneer ook het datamodel van GISMO verder uitgebreid wordt – zullen entiteiten als infrastructuur en prijzen worden toegevoegd, alsook nieuwsberichten en specifieke overzichtslijsten. In de online telefoongids is bovendien een verwijzing opgenomen zodat je snel bij het onderzoeksprofiel van je contactpersoon uitkomt.

Meer informatie over de Research Explorer in deze onderzoekstip.

http://research.ugent.be