Persuitnodiging: Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe behalen ruime meerderheid in verkiezingen rector en vicerector

(26-09-2017) Vandaag dinsdag 26 september om 8 uur werden de resultaten van de tweede en laatste stemronde ontgrendeld in de rector- en vicerectorverkiezingen aan onze universiteit.

Daaruit bleek dat Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe ruimschoots de benodigde meerderheid van de stemmen behaalden.

Om 10.30 uur komt de raad van bestuur van de universiteit samen; dit is decretaal zo bepaald. Het verkozen duo zal aan de raadsleden worden voorgedragen, waarna bij een stemming met een tweederdemeerderheid de officiële benoeming kan volgen.

Praktisch

Om 11.30 uur worden de verkiezingsresultaten door de voorzitter van de kiescommissie, Sas Van Rouveroij van Nieuwaal, bekendgemaakt. Ook het huidige en nieuwe rectorale team van onze universiteit is daarbij aanwezig.

De pers is welkom op het studentenplein om 11.30 uur. Dat is het plein tussen het Ufo en het studentenrestaurant De Brug, Sint-Pietersnieuwstraat 45, 9000 Gent.

Tine Dezeure en Stephanie Lenoir
Persdienst UGent