Run4Brain: steun onze UGent’ers!

(05-09-2018) Op 14 oktober 2018 lopen een aantal UGent’ers samen met rector Rik Van de Walle de 20km van Parijs ten voordele van Run4Brain.

Run4Brain is een initiatief van Schelstraete Delacourt Associates en Universiteit Gent om geld in te zamelen voor hersenonderzoek door mee te lopen in de 20 kilometer van Parijs.

Je kan de UGent-lopers steunen, door een klein bedrag te storten op het profiel van één van onze lopers. Je kiest het bedrag helemaal zelf. Vanaf 40€ is dit fiscaal aftrekbaar.

Rector Rik Van de Walle

Jeroen Vanden Berghe

Nathalie Michels

Elien Beyls

Domien Schelstraete

Jana Desloovere

Charlotte Bouckaert

Latoya Stevens

Robrecht Raedt

Run4Brain Angelo De Bruycker

Run4Brain Anneleen Van Vermortel

Run4Brain Liesbeth Van Hijfte

Run4Brain Jan Victor

Waarom Run4Brain?

Omdat één op drie personen ooit geconfronteerd wordt met een hersenaandoening, maar slechts 10% van de wetenschappelijke middelen aan hersenonderzoek wordt besteed. Een significante kloof, die door private initiatieven zoals Run4Brain overbrugd kan worden.

De ingezamelde fondsen gaan naar het onderzoeksteam van Prof. Dr. Paul Boon, neuroloog en oprichter van het 4Brain-onderzoeksteam van het Universitair Ziekenhuis Gent. Dit team probeert de complexiteit van hersenmechanismen te ontleden om nieuwe therapieën te identificeren voor de vaakst voorkomende neurologische aandoeningen.

Dankzij dit onderzoek kan het UZ Gent baanbrekende internationale onderzoeksprocessen opzetten. Op die manier wil het onderzoeksteam een verschil maken voor de groeiende groep van mensen die met een hersenaandoening leven.

Meer details op: Run4Brain