Vraag je scan van papieren tijdschriftartikels online aan via de bibliotheekcatalogus

(15-09-2019) Sommige tijdschriften zijn enkel op papier beschikbaar in de Universiteitsbibliotheek. Je hoeft niet meer zelf je scan te gaan maken: vraag deze online aan.

Niet alle jaargangen en volumes van tijdschriften zijn online beschikbaar. De universiteit houdt in diverse depots gedrukte tijdschriften beschikbaar. Om het gebruik van die gedrukte tijdschriften in depots te vereenvoudigen, bezorgt de Universiteitsbibliotheek aan UGent-personeelsleden en -studenten een pdf van artikels uit die holdings. Het aanvraagformulier vindt men in de catalogus op de pagina van  het gezochte tijdschrift. Met juiste referentie van het artikel (auteur, titel en de paginanummers) wordt zo snel mogelijk een e-mail met het document bezorgd.

Dankzij dit UGent Verlicht-initiatief is het dus niet langer nodig om zelf fysiek langs te gaan bij de Universiteitsbibliotheek om deze artikels te verkrijgen voor je onderzoek.