Schuilt er een muzikant in jou?

(22-09-2021) Zot van zingen en musiceren? Word lid van het Gents Universitair Symfonisch Orkest, Gents Universitair Symfonisch Orkest of het Gents Universitair Koor!

Gents Universitair Symfonisch Orkest

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) is een bruisend symfonisch studentenorkest, helemaal door én voor studenten. Behalve samen musiceren, staat GUSO garant voor een aangename sfeer, een hoop vrienden, motiverende stages met naast repetities nog een hoop andere activiteiten tijdens het semester, zoals pizzadates, knotsgekke verkleedrepetities, cocktailavonden... en als bekroning van al dat harde repeteerwerk staan er elk jaar meerdere concerten op het programma! De wekelijkse repetities gaan door in de Therminal op woensdagavond van 19u15 tot 22u, en elk semester vertrekken we met het volledige orkest op stage. De herfststage vindt plaats binnen België, de voorjaarsstage is traditioneel een buitenlandse stage. Zo ging GUSO al naar Boedapest, Toscane en Valencia.

Meer informatie: GUSO

Gents Universitair Harmonie Orkest

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) is een enthousiaste groep studenten in Gent, bestaande uit houtblazers, koperblazers en percussionisten, die samen komen om te musiceren! Als groep verenigen we ons met het doel om plezier en vooral veel mooie muziek te maken. Doorheen het academisch semester komen we elke maandagavond van 20u tot 22u samen om, onder de kundige leiding van dirigent Dimitri Bracke, ons voor te bereiden op twee grote concerten in december en mei. Maar zoals het een (echte) student betaamt, stopt het hier niet bij. Daarnaast doen we tal van activiteiten, denk onder andere aan uitstappen, spelletjesavonden, feestjes, repetitieweekenden, een heuze zomerreis naar Slovenië deze zomer en zo veel meer! Schuilt er een GUHO'er in jou? Schrijf je dan zeker in voor onze kennismakingsrepetities op de eerste twee maandagen van het academiejaar!

Meer informatie: GUHO

Gents Universitair Koor

Zot van zingen? Sluit je aan bij het GUK! Het Gents Universitair Koor is op zoek naar nieuwe leden. Hou je van zingen, samen muziek maken en wil je deel uitmaken van een toffe groep? Kom dan zeker naar de open repetities op dinsdag 28 september en 5 oktober, van 19u30 tot 22u00 in de Sint-Pauluskerk (Smidsestraat, 9000 Gent). De GUK-sfeer al eens opsnuiven, een praatje slaan met enkele GUK’ers, en al jouw vragen beantwoorden we graag tijdens deze repetities! Ook zullen we daar wat meer uitleg geven over de stemproeven. (Let wel, enkel Gentse studenten jonger dan 30 jaar kunnen worden toegelaten op de stemproef.) Tot dan!

Meer informatie: GUK