Sluit je aan bij een studentenvereniging!

(17-09-2019) Zoek je wat verstrooiing naast je studie, sluit je dan aan bij één van de studentenverenigingen van de Universiteit Gent.

Het FaculteitenKonvent

Het FaculteitenKonvent (FK) is de overkoepelende studentenvereniging van de 29 opleidingsgebonden studentenkringen aan de UGent.

Het beleid van het FK is zeer sterk gericht op de ondersteuning van de verschillende kringen binnen dit konvent. Zo bieden zij hen onder andere logistieke en juridische steun aan. Ook organiseren ze verschillende teambuildingsactiviteiten tussen de besturen om zo hun samenwerking te optimaliseren. Het FK is ook verantwoordelijk voor 2 grotere evenementen: de Gentse Beiaardcantus (16 oktober '19) en de festiviteiten rond Dies Natalis (19 maart '20), de geboortedag van onze Alma Mater.

29 facultaire kringen

Er zijn in totaal 29 facultaire kringen verbonden aan de Universiteit Gent, die onder het FaculteitenKonvent vallen. Al deze verenigingen bieden een breed gamma aan activiteiten aan en trachten zoveel mogelijk in te spelen op de noden van de studenten.

Academische vorming, sociaal engagement en ontspanning gaan hierbij hand in hand. Van boekenverkopen tot de beste feestjes, van career days tot cantussen, van interfacultaire sportcompetities tot ledenweekends…

Als je je volledig wil onderdompelen in je facultaire studentenvereniging, win je best eens info in bij de vereniging in kwestie. Vervolgens kan je officieel lid worden van de vereniging aan jouw faculteit en haal je zo het meeste uit je studentenleven. Elke vereniging heeft dan ook als doelstelling hun studenten de mooiste tijd van hun leven te bezorgen.

Win een prijs met jouw FK lidkaart

Lidkaart FK Het FK deelt zo'n 10 000 lidkaarten (niet elke vereniging doet mee) uit. Ga op zoek naar deze poster op jouw faculteit en maak kans op tal van leuke prijzen:

1. Neem een foto van deze poster samen met jouw FK lidkaart
  2. Deel deze foto op je Fabebook of Instagram (stories mogen ook)
  3. Tag en like het FK en jouw faculteitskring in kwestie