Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe op staatsbezoek naar Canada

(11-03-2018) Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe reizen van 11 tot 17 maart 2018 mee met het Belgische koningshuis op staatsbezoek naar Canada.

Op uitnodiging van Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Koning Filip en Koningin Mathilde een staatsbezoek aan Canada. Een delegatie van de Universiteit Gent aangevoerd door rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe reizen van 11 tot 17 maart 2018 mee met het Belgische koningshuis.

Op dinsdag 13 maart opent Koning Filip het symposium "Assessing Immersion and Content and Language Integrated Learning: Linguistic, cognitive and educational perspectives”. Professor Wouter Duyck spreekt er over de cognitieve effecten van meertaligheid in het algemeen, en van immersie-onderwijs in het bijzonder.

Vanuit de UGent-delegatie worden tijdens het staatsbezoek drie seminaries georganiseerd.

Could cereals feed the world

Op dinsdag 13 maart vindt in de University of Ottawa de workshop plaats: 'Could cereals feed the world: future perspectives  in cereal research'. De workshop wordt georganiseerd door prof. Geert Hassaert en prof. Mia Eeckhout (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen), samen met Canadese collega’s.

Tijdens de workshop worden actuele thema’s aangehaald i.v.m. plantenveredeling, kwaliteit en processing van granen. Hierbij zullen topics als resource-use efficiency, ontwikkeling van metabolic and spectral sensors voor plantenveredeling, nieuwe inzichten in kwaliteitsparameters granen, bioresources, climate change, en biotechnology centraal staan. Dit alles wordt geconnecteerd met de scale waarop Canadese landbouwbedrijven werken.

Multilingualism in education

Op woensdag 14 maart nemen de Belgische universiteiten en hun Canadese collega's deel aan een seminarie over meertaligheid in relatie tot migratie en onderwijs. Het seminarie vindt plaats in het Ontario Institute for Education van de University of Toronto.

Prof. Piet Van Avermaet en prof. Stef Slembrouck (faculteit Letteren en Wijsbegeerte) delen de UGent-expertise rond het thema meertaligheid in de workshop: 'Social inequality and sociolinguistic aspects of multilingualism in education'.

Resource recovery

Donderdag 15 maart organiseren prof. Eveline Volcke en prof. Ingmar Nopens (faculteit Bio-ingenieurswetenschappen) in de McGill University de workshop: Belgium – Canada Bilateral Resource Recovery End of Waste’, over het hergebruik van grondstoffen uit afvalstromen.

Fotoreportage