Bekijk de start van het academiejaar aan de Ghent University Global Campus

(28-08-2020) Op 28 augustus vond de jaarlijkse Commencement and Matriculation Ceremony plaats aan de Ghent University Global Campus in Zuid-Korea.

Op deze ceremonie worden zowel de afstuderende studenten gevierd als de gloednieuwe studenten verwelkomd. Door de uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van COVID-19 verliep de plechtigheid volledig digitaal.

Dit jaar hebben 25 studenten succesvol hun studies afgerond aan de Ghent University Global Campus. Dat brengt totaal aantal afgestudeerden sinds de oprichting van GUGC op 37.

“Dear graduates, for you a new adventure is about to begin. May you take all the knowledge and wisdom acquired through your experience at Ghent University Global Campus and may you prosper in all your future endeavours!” - rector Rik Van de Walle

Naast felicitaties voor de kersverse alumni was er ook aandacht voor alle nieuwe studenten aan de Ghent University Global Campus. In totaal zijn nu meer dan 500 studenten ingeschreven aan de campus in Zuid-Korea.

“Dear freshmen, you may wonder what your life will be like on our campus. Well, honestly, that will be mostly up to you. But we will of course not leave you to your own devices. An excellent group of professors, researchers and teaching assistants will take care of your education. In addition, each and every member of our staff will assist you in discovering the exciting potentials you have.” - rector Rik Van de Walle

Herbekijk de volledige Commencement and Matriculation Ceremony met speeches van onder andere rector Rik Van de Walle, Taejun Han, acting president van Ghent University Global Campus, Stephen Depuydt, onderwijsdirecteur van GUGC, Peter Lescouhier, de Belgische ambassadeur in Zuid-Korea en Lee Won-jae, commissaris van de Incheon Free Economic Zone:

Het is ondertussen zes jaar geleden dat de UGent als eerste Europese universiteit neerstreek op de Global Campus van Songdo in Zuid-Korea. Sindsdien is de studentenpopulatie er sterk gegroeid. Eerder dit jaar kreeg GUGC een positief rapport van de Vlaamse Universiteiten- en Hogescholenraad waardoor de opleidingen aan de Ghent University Global Campus op weg zijn naar een permanente accreditatie.