Stefano Rodotà Award voor Ingrida Milkaite en prof Eva Lievens

(28-01-2019) Ingrida Milkaite en Prof. Eva Lievens ontvangen de allereerste Stefano Rodotà Award voor hun baanbrekend onderzoek naar het recht van het kind op privacy en gegevensbescherming.

Het onderzoek van Ingrida Milkaite en Prof. Eva Lievens bestudeert of het noodzakelijk is om het recht van het kind op privacy en gegevensbescherming te herconceptualiseren in het licht van recente juridische, technologische en sociale ontwikkelingen.

Er worden grote hoeveelheden gegevens verzameld over kinderen, vanaf ze heel jong zijn, door de overheid, bedrijven en andere organisaties. Hoe het juridisch kader dat bestaat in verband met gegevensbescherming moet worden toegepast op kinderen, en hoe de bijzondere bescherming die zij verdienen kan worden gewaarborgd, is echter niet duidelijk. Het onderzoek waarvoor de onderscheiding werd toegekend bestudeert deze vaststelling vanuit een kinderrechtenperspectief.

Stefano Rodotà Award

De Stefano Rodotà Award wordt uitgereikt door de Raad van Europa en beloont innovatieve en originele academische onderzoeksprojecten die bijdragen aan reflecties over gegevensbescherming. De prijs wordt uitgereikt ter nagedachtenis aan Stefano Rodotà, een prominente Italiaanse advocaat en politicus die een groot deel van zijn leven wijdde aan de bevordering van het recht op gegevensbescherming.

Meer informatie over de award: Stefano Rodotà Award

Meer informatie over het project: A children’s rights perspective on privacy and data protection in the digital age

Lees meer artikels over: