Stel je kandidaat voor de tweede editie van de UGent Summerschool Klimaat

(10-04-2020) Door studenten, voor studenten: de tweede editie van de Summerschool Klimaat vindt plaats van maandag 14 september tot en met vrijdag 18 september 2020.

De Coronacrisis heeft een bijzonder bruuske impact op onze samenleving en op de economie. We hebben nog geen idee hoe we hieruit precies kunnen geraken, maar wat we wel weten is dit de aandacht niet mag afleiden van de klimaatproblematiek. Hier worden we evengoed mee geconfronteerd, al lijkt dat nu wat verder van ieders bed. Tal van wetenschappelijke studies maken immers duidelijk dat de problemen met ons klimaat en hoe we er nu mee omgaan bepalend zullen zijn voor de toekomst.

Daarom organiseert de UGent in de week van 14 tot 18 september 2020 ook dit jaar opnieuw de universiteitsbrede Summerschool Klimaat, waarin gemotiveerde studenten op zoek gaan naar antwoorden op deze en andere vragen. Via workshops, lezingen, speeddate, een excursie en avondactiviteiten verdiep je je een week lang in de klimaatveranderingsproblematiek en maak je kennis met de uitdagingen die zich stellen en oplossingen die verschillende disciplines aanreiken.

Logo Summerschool KlimaatWil jij meer weten over de klimaatverandering? Ben je overtuigd dat klimaat het thema van de 21e eeuw wordt? Wil je zelf oplossingen zoeken voor concrete problemen en met anderen in discussie treden? Aarzel dan niet om je kandidaat te stellen!

Meer info over de Summerschool en de selectieprocedure vind je op: Summerschool klimaat