Steun UZ Gent en UGent in hun inspanningen tegen COVID-19

(24-04-2020) Elke dag opnieuw zetten zorgverleners en onderzoekers van UZ Gent en UGent zich in tegen COVID-19. Dankzij jouw financiële duwtje in de rug, kunnen ze blijven vechten.

Artsen, verpleegkundigen en paramedisch personeel brengen de meest warme zorg, ook in bijzonder moeilijke omstandigheden. Wetenschappers werken zeven op zeven om het virus te ontrafelen, af te remmen en definitief klein te krijgen. Dat doen zij niet alleen. Ze mogen rekenen op de steun van hun ziekenhuis en hun universiteit, van bedrijven en van de burger. Draag je hier graag toe bij? Hoe kan je schenken en wat gebeurt er met je gift? Deze mensen kunnen jouw hulp gebruiken.

Het volledige team van het UZ Gent

Om initiatieven te financieren die zorgverleners mentaal en fysiek ondersteunen, richtte het UZ het Fonds Bashir Abdi op. De Gentse topatleet, Belgisch recordhouder op de marathon, schonk zijn naam aan het fonds omdat ‘zorgverleners geen sprint lopen, zij lopen een marathon.’

Voor vragen of advies op maat, neem contact op via

Een waaier aan UGent mogelijkheden

Aan de UGent zijn tal van onderzoekers actief rond COVID-19, vanuit elk mogelijk onderzoeksveld. We bundelden het COVID-19 onderzoek aan de UGent in een handig overzicht. Doe je graag een gift om één van deze initiatieven te steunen? Dat kan op BE26 3900 9658 0329, met mededeling “UGent COVID19". Of doe een online gift. Jouw gift zal ingezet worden, daar waar de COVID-19 onderzoek nood het hoogst is.

Ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met het UGent Universiteitsfonds via universiteitsfonds@ugent.be.

fonds bashir abdi