Universitaire ensembles concerteren van 4 tot 6 december

(21-11-2019) Op 4, 5 en/of 6 december geven onze universitaire studentenensembles - GUK, GUSO en GUHO - opnieuw het beste van zichzelf. Kom kijken en luisteren naar een van hun concerten.

GUK: 'Eclipse' op 4 en 5 december in de Machariuskerk

Het Gents Universitair Koor verkent de eclips in al haar fasen, van schitterend licht tot oorverdovend duister en alles tussenin. Laat je meevoeren en luister hoe de maan de zon aanraakt, haar overschaduwt en haar uiteindelijk weer vrijlaat.

Met ‘Eclipse’ brengt het GUK een gevarieerd en meeslepend winterconcert dat blijft nazinderen. Kom meegenieten op 4 en 5 december in de Sint-Machariuskerk in Gent. Bestel nu je tickets via hun ticketpagina.

GUHO: '1969' op 5 december in de Eskimofabriek

Om zijn jubileumjaar in te luiden neemt het Gents Universitair Harmonie Orkest je mee naar een speciaal jubileumjaar: 1969. Laat je meevoeren in hun tijdmachine naar het jaar van de maanlanding en zie de maan zoals je ze nooit zag, hoor de rock-’n-roll zoals je ze nog niet hoorde van een harmonieorkest en geniet van hits die nog niemand is vergeten.

Hoe brengt een harmonie rock? In samenwerking met een band, jawel! Dat wil je toch niet missen... Schaf snel je tickets aan.

GUSO: 'Trojka' op 5 en 6 december in de Miryzaal

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest toont zich van zijn gevoelige kant en voert dit najaar een prachtig programma op dat de romanticus in elk van ons zal weten te bekoren. Onder leiding van dirigent Steven Decraene brengt deze enthousiaste groep musicerende studenten voor jou het mysterieuze ‘Nacht op de kale berg’ van Moussorgsky, Tjaikovski’s meeslepende 4de symfonie én diens befaamd vioolconcerto, waarvoor het GUSO de handen ineen slaat met jong talent, violiste Mona Verhas. Kortom, een betoverende tocht met de trojka doorheen de Russische Romantiek!

Bestel hier je tickets! voor 5 en 6 december in de Miryzaal in Gent.

Op 7 december brengt het GUSO overigens hetzelfde concert ook nog eens in de Singel in Antwerpen, op een benefietconcert voor Cancer Research Antwerp vzw.