Hoe maak je een studiekeuze in coronatijden?

(04-11-2020) Een opleiding kiezen aan de UGent in Gent of Kortrijk is niet simpel, en corona maakt het voor laatstejaars secundair onderwijs niet makkelijker.

De UGent wil toekomstige studenten helpen bij het maken van een studiekeuze. Blijf op de hoogte van onze infomomenten (online of on campus), het opleidingsaanbod in academiejaar 2021-2022 en tips om je studiekeuze te maken via www.ugent.be/studiekeuze

Studiekiezers kunnen vanaf nu inschrijven voor de eerste online infomomenten in november: de infosessie ‘Straks student aan de UGent’ samen met hun ouders (over hoger onderwijs, leerkrediet, studiekosten, …) en Try-outs (een online les volgen boordevol studietips om een eerste keer uit te proberen of de universiteit iets voor hen is). Ze kunnen ook brochures bestellen.

Er zijn vele vragen over hoe studeren aan de universiteit volgend jaar zal verlopen. Het blijft moeilijk inschatten hoe de situatie vandaag en morgen is, september 2021 is nog heel veraf. We hopen dat corona zo snel mogelijk achter de rug is en we allemaal terug wat ‘normaler’ kunnen samenleven. Toekomstige studenten kunnen gerust de tijd nemen om een opleiding te kiezen die bij hen past. Twijfelen... is best ok.