Ontdek de mooiste UGent-duurzaamheidsacties van het afgelopen academiejaar

(08-07-2019) Transitie UGent zette meest inspirerende, originele en effectieve duurzaamheidsacties van 2018-2019 aan de UGent in de bloemetjes. Een bloemlezing…

Vele kleintje maken groot (Psychologie en Pedagogische Wetenschappen)

ppw duurzaamDe faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen maakte van vele kleine acties een groot en mooi verhaal: samen een tuin aanleggen, gruute kuis in de omgeving van de campus, rommelmarkt (ook voor de buren), kringloopmeubels in ontmoetingsruimte voor personeel, …

Core facilities (Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen)

Core facilitiesDe faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen wil met ‘core facilities’ infrastructuur, materiaal en diensten met verschillende onderzoeksgroepen delen. Een ‘core facility manager’ zal dit coördineren.

Het klimaat van de tijd, de tijd van het klimaat (Wijsbegeerte & Moraalwetenschap)

Klimaat van de tijdDe vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap organiseerde het event ‘Het klimaat van de tijd, de tijd van het klimaat’: inhoudelijk en logistiek duurzaam.

Wakasta (Letteren en Wijsbegeerte)

wakastaDe faculteit Letteren en Wijsbegeerte plaatste een weggeefkast, een WAKASTA, in de koffiecorner van de Blandijn.

Rethinking Economics

Rethinking EconomicsVia campagnes, events en projecten wil Rethinking Economics mensen verbinden om te discussiëren over de economische wetenschap en de aanzet geven om ‘economie’ in de toekomst anders in te vullen.

Met de trein naar Italië (Experimentele psychologie)

TreinDe vakgroep Experimentele psychologie reist sinds 2003 met de nachttrein naar Bressanone in Italië. 1000 km enkel en 20 uur onderweg, maar dit betekent heel wat uren teambuilding en een grote CO2-besparing.

Refurbished bureaustoelen (Vertalen, Tolken en Communicatie)

bureaustoelDe vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie koos voor refurbished bureaustoelen. Bij de zoektocht naar nieuwe bureaustoelen, kwam de vakgroep uit bij de bestaande modellen, want die zaten goed. De stoel bleek uit productie, maar de vakgroep zocht een leverancier die stoel een tweede leven schonk.

Vele kleintjes maken groot - bis (Diergeneeskunde)

Diergeneeskunde duurzaamOp de faculteit Diergeneeskunde kwamen bloemenweides, fruitbomen, takkenwallen, bijenhotel, …

De mening van Joris Meys (Bio-ingenieurswetenschappen)

Joris MeysJoris Meys, bioloog en statisticus aan faculteit Bio-ingenieurswetenschappen liet zijn stem horen in het klimaatdebat. En hij vindt dat we dit veel vaker moeten doen.

De Stadsacademie

StadsacademieIn de Stadsacademie wordt een transdisciplinaire setting gecreëerd waar onderzoek, onderwijs en dienstverlening elkaar vinden. Naast een academisch luik is er plaats voor beleidsmakers, middenveldgroepen, burgercoöperaties, bedrijven, docenten en studenten om samen na te denken over duurzaamheidsvraagstukken.

Een nieuw leven voor afgedankte PC's (DICT)

pcklasDICT gaf 115 afgedankte PC's een tweede leven in de nieuwe PC-klas op de campus Coupure.