UGent’ers halen 16 medailles op de Europese Bedrijfssportspelen

(08-07-2019) Tijdens de Europese Bedrijfssportspelen in Salzburg heeft België 32 medailles gehaald. De helft daarvan is te danken aan de UGent-delegatie.

De Europese Bedrijfssportspelen, voluit de European Company Sport Games 2019, vonden plaats van 26 tot 30 juni in het Salzburg. De Oostenrijkers zorgden voor uitstekend georganiseerde spelen met een moderne infrastructuur. De 22ste editie van de ECSG werd ook een zeer warme editie met temperaturen om en bij 30 graden.

Medailles in zwemmen, atletiek, wielrennen en schaken

Het heeft ons land er niet van weerhouden om 32 medailles te behalen. De helft daarvan komt op het conto van de 18-koppige UGent-delegatie. De UGent’ers brengen 16 medailles mee naar huis, waarvan zeven gouden, zes zilveren en drie bronzen.

  • Grote slokop was Iarre Lafort. Hij won zevenmaal goud in zeven verschillende zwemnummers. Iarre was dan ook in 2018 Belgisch kampioen zwemmen 50m rugslag.
  • Zeger Hens won tweemaal zilver in atletiek (5000m en in de afsluitende City Run over 10 km).
  • Stefaan Broekaert en Natan T’Joens wonnen elk eenmaal zilver en eenmaal brons in wegrit en tijdrit wielrennen.
  • Ria Coppejans won zilver in het hoogspringen en brons in 100m rugslag.
  • Geert Vanderstricht ten slotte won zilver in de schaakcompetitie.

Andere UGent deelnemers waren verdienstelijk maar vielen net buiten het podium.

Volgend jaar Wereldbedrijfssportspelen

Op naar de volgende confrontatie, dit zijn de derde Wereldbedrijfssportspelen. Deze vinden plaats in Athene van 17 tot en met 21 juni 2020. De meeste disciplines vinden er plaats op de Olympische site van 2004. De openingsceremonie zal plaatsvinden in het historisch stadion van de eerste moderne Olympische spelen van 1896. Niet te missen!

Lees meer artikels over: