UGent op plaats 135 in QS World University Rankings 2021

QS ranking UGent (vergrote weergave)

QS ranking UGent

(25-06-2020) In de vorige personeelsnieuwsbrief werd verwezen naar een artikel waarin een fout stond over de ranking van UGent in de QS World University Rankings 2021.

In de vorige personeelsnieuwsbrief van 15/6 werd verwezen naar een artikel van Newsmonkey waarin staat dat de UGent in de QS World University Rankings 2021 gestegen is van de 138ste naar de 135ste plaats. Dit is niet correct.

De 138ste positie werd de UGent twee jaar geleden toegekend, vorig jaar kregen we de 130ste plaats toegekend en dit jaar de 135ste.  We zijn dus niet geklommen in de ranking maar gedaald. Newsmonkey is op de hoogte gesteld van deze vergissing.

Voor de QS World University Rankings 2021 werden dit jaar 1604 instellingen geëvalueerd waarvan er uiteindelijke 1002 gerangschikt werden. MIT, Stanford University en Harvard University bezetten ook dit jaar de topposities. Deze ranglijst wordt elk jaar opgesteld op basis van verschillende criteria, waarvan de academische reputatie van de universiteit het grootste gewicht krijgt. Ook de reputatie van de universiteit bij werkgevers, het gemiddeld aantal studenten per academisch personeelslid, het gemiddeld aantal citaties per onderzoeker en het aandeel internationale onderzoekers en internationale studenten zijn mede bepalend voor de rankingspositie.

Meer info over rankings en UGent vind je op onze website.