UGent opent academiejaar met stoet vanuit oud justitiepaleis Gent

(17-09-2019) Op vrijdag 20 september lopen voor de tweede keer in 202 jaar niet alleen bestuurders, decanen, professoren en directeurs mee in de openingsstoet. Ook alle 12.000 medewerkers van de universiteit zijn opnieuw uitgenodigd

Een kleurrijke openingsstoet kondigt de officiële start aan. Op maandag 23 september beginnen tienduizenden studenten en duizenden medewerkers aan een nieuw academiejaar op de campussen van de UGent in Gent en Kortrijk.

Een kleurrijke openingsstoet

UGent Opent Academiejaar

Traditioneel trok de stoet van het Rectoraat in de Sint-Pietersnieuwstraat naar de Aula in de Volderstraat. Sinds vorig jaar vertrekt de stoet elk jaar vanop een andere plaats, ook buiten de UGent. Vorig jaar was dit de Sint-Baafskathedraal, dit jaar het oud justitiepaleis in het centrum van Gent.

Iedereen – Gentenaars, Kortrijkzanen en studenten – kan de stoet en de openingszitting volgen via een livestream op de Facebookpagina van de UGent

Het wordt geen stille optocht, maar een kleurrijke stoet met vlaggen en borden met muzikale begeleiding van de Studentenfanfare Ghendt.

Programma plechtige opening op vrijdag 20 september

14u:       Verzamelen in het oud justitiepaleis in het centrum van Gent voor deelname aan de stoet

14u30:  Vertrek van de stoet

15u:       Aankomst Aula voor de academische openingszitting.

Wanneer de Aula volzet is, zullen deelnemers aan de stoet begeleid worden naar Opera Gent om de zitting via livestream te volgen.

De feestelijke opening kan vanaf 14 uur via livestream gevolgd worden in lokaal B.103 van Campus Kortrijk (Karel De Goedelaan 5), ook hier met een hapje en drankje.

De pers is welkom om de openingsstoet en de daaropvolgende academische zitting bij te wonen. Graag een seintje vooraf.

In Gent en Kortrijk hangt de UGent intussen volop welkomstboodschappen op. De universiteit verwelkomt studenten op centrale plaatsen, langs toegangswegen en bij lokale bedrijven en handelaars. Download de affiche hier:  UGent opent academiejaar

Stephanie Lenoir & Tine Dezeure
Persdienst UGent