UGent wint de Aerospace Non-Destructive Testing Challenge 2019

(22-11-2019) Het team Non-Destructive Testing (NDT) van de onderzoeksgroep 'Mechanics of Materials and Structures UGent-MMS' wint de Aerospace NDT Challenge.

The Aerospace NDT Challenge is een internationale wedstrijd waarin onderzoekslaboratoria een nieuwe niet-destructieve testaanpak voorstellen om de superieure prestaties op het gebied van schadedetectie en -beoordeling op een complex samengesteld onderdeel expliciet aan te tonen.

Het UGent-team gebruikte zowel thermische als elastische golven om naar defecten in materialen te zoeken. Ze werden gekozen als winnaar vanwege hun uitstekende detectie van defecten en afmetingen, het zeer innovatief karakter van hun voorstel en de goede uitvoerbaarheid onder industriële omstandigheden.

Experten uit zowel de academische wereld als de ruimtevaartindustrie maakten deel uit van de jury. De deelnemende teams kwamen uit verschillende landen, waaronder Duitsland, Polen, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De award werd op 15 november 2019 uitgereikt in Parijs. 

Meer info

Prof. Mathias Kersemans
Vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde, onderzoeksgroep 'Mechanics of Materials and Structures UGent-MMS'
mathias.kersemans@ugent.be