UGent zoekt koppels!

(05-04-2022) De UGent zoekt koppels (+20 jaar & meer dan 6 maanden samen) die meerdere vragenlijsten willen invullen en naar het lab willen komen om enkele gesprekken te hebben. Zin in een fijne ervaring, het verder helpen van onderzoek, en 30 euro? Gewoon doen!

De studie bestaat uit 3 delen.

• DEEL I: Vragenlijstgedeelte.
    • Wat? Allereerst vragen we jullie een achtergrondvragenlijst in te vullen over jouw relatie, jezelf en jouw algemeen welzijn.
    • Het is de bedoeling dat jullie elk afzonderlijk deze achtergrondvragenlijst invullen. Je antwoorden zijn volledig vertrouwelijk, hetgeen wil zeggen dat niemand, inclusief jouw partner, zal weten hoe je de vragen beantwoord hebt.
    • Deze vragenlijst dien je ingevuld te hebben voor de labsessie plaatsvindt en duurt max. 20 minuten.
  • DEEL II: Labsessie
    • Wat? Het tweede gedeelte bestaat uit een lab-sessie van 50 minuten.
    • Hierbij word je gevraagd samen met je partner naar de faculteit in Gent te komen, waar jullie onderling enkele conversaties zullen hebben over onderwerpen die relevant zijn in relaties, en enkele vragenlijsten zullen invullen.
    • Meer specifiek zullen jullie drie korte conversaties voeren. Deze hebben betrekking tot gebeurtenissen van de afgelopen dag, en positieve en negatieve partnereigenschappen.
    • Na elke conversatie zal er gevraagd worden om elk afzonderlijk vragen te beantwoorden op de computer. De conversaties worden opgenomen op video, maar na afloop beslissen jullie zelf of deze video's gebruikt mogen worden in het kader van onderzoek.
    • Beloning? Na deelname krijgt elk koppel een vergoeding van 30 euro.
  • DEEL III: Follow-up
    • Wat? Het derde gedeelte is een follow-up, en bestaat opnieuw uit een vragenlijstgedeelte.
    • Specifiek zal je na een jaar opnieuw gevraagd worden kort een vragenlijst over jouw relatie, jezelf en jouw algemeen welzijn te beantwoorden.
    • Wanneer? Eén jaar na deelname zullen jullie opnieuw gecontacteerd worden via e-mail, hier kies je opnieuw of je wilt meedoen of niet. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen en kan gewoon thuis.
    • Beloning? Onder deze deelnemers zullen 10 cadeaubonnen verloot worden ter waarde van 30 euro.