Nieuwe editie van het personeelsmagazine UGent'ers is er!

(16-11-2020) Deze week valt de tweede editie van het personeelsmagazine UGent'ers bij medewerkers in de (digitale) bus. We lichten alvast een tipje van de sluier: Claudia en Wuxia vergelijken Gent met hun thuisstad, respectievelijk Napels en Guizhou.

We mogen nog zo gek zijn op onze stad en alma mater, een zwoel Mediterraans zeewindje waait hier niet meteen door de gangen.

Toch koos Claudia Crocco 14 jaar geleden voor een loopbaan aan de UGent, en liet ze haar geliefde Napels achter.

Ook Wuxia Bao reisde 8.597 kilometer om te doctoreren in Gent. Wat vinden ze hier anders?

Claudia Crocco, professor Italiaanse Linguïstiek aan de vakgroep Taalkunde (faculteit Letteren en Wijsbegeerte)

5 dingen die ik mis of anders vind:

• Ik mis de chaos van Napels en de Middellandse Zee, het gevoel dat schoonheid en geschiedenis alomtegenwoordig zijn.
  • Ik mis het gevoel dat ik me helemaal kan uitleven in mijn taal, met humor, culturele referenties, en dialect.
  • In België krijgen jonge onderzoekers meer ruimte en gaat het er veel relaxter aan toe tussen studenten en docenten.
  • Voor iemand die het Italiaans bestudeert, zou het handiger zijn om in Italië te leven en dagelijks in contact te komen met de taal. Dan spot je sneller interessante trends of fenomenen.
  • Ik mis de mogelijkheid om snel data over Italiaans te verzamelen.

Wuxia Bao, doctoraatsstudent aan het Center for Persuasive Studies van de vakgroep Communicatiewetenschappen (faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen)

5 dingen die ik anders vind:

• Het grootste verschil is de levensstijl en work-lifebalans. Ik studeerde in een miljoenenstad in China waar alles snel gaat. Het was dus wennen aan het tragere ritme in het rustige Gent. Met kortere werkdagen en meer vrije tijd.
  • De relaties tussen studenten en hun supervisors. In China is dat een heel formele relatie, in Gent gaat het er collegiaal aan toe. In China moet je je supervisor helpen bij zijn werk, in Gent wordt enkel verwacht van mij dat ik mijn doctoraat afwerk.
  • Het eten!
  • Belgen zijn begaan met het milieu en recycleren volop. In China besteden mensen daar niet zo veel aandacht aan.
  • In Gent is het makkelijk om van groen en natuur te genieten. In de miljoenenstad in China waar ik vandaan kom is dat allesbehalve zo.
Wil je weten waarom Claudia en Wuxia kozen voor Gent als professionele uitvalsbasis? Lees hun verhaal in de nieuwe editie van het personeelsmagazine UGent’ers.

Je leest het magazine via www.ugent.be/ugenters.

Deze week valt het magazine bij jou in de (digitale) bus! Graag een switch van postabonnement naar digitaal abonnement? Laat het weten via .