Unieke dag voor Global Campus in Zuid-Korea

(23-08-2019) Op 23 augustus vond de jaarlijkse Commencement and Matriculation Ceremony plaats aan de Ghent University Global Campus in Zuid-Korea.

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat de UGent als eerste Europese universiteit neerstreek op de Global Campus van Songdo in Zuid-Korea. Sindsdien is de studentenpopulatie er sterk gegroeid. Vandaag tellen we 435 bachelorstudenten, 21 doctoraatsstudenten en die aantallen blijven stijgen.

Rector Rik Van de Walle was aanwezig op de Commencement and Matriculation Ceremony waarbij tegelijkertijd de afstuderende studenten werden gevierd en de gloednieuwe studenten werden verwelkomd.

“Dear graduates and freshmen, for both of you a new adventure is about to begin. Don’t forget to always dare to aim higher and to make a difference, for yourself and the world!” – Rector Rik Van de Walle

Commencement and Matriculation CeremonyNaast rector Rik Van de Walle waren ook Lee Won-jae, commissaris van de Incheon Free Economic Zone, en Andre Nothomb, vertegenwoordiger van Solvay Asia Pacific te gast op de ceremonie.

Na de Commencement and Matriculation Ceremony was er de officiële lancering van het Ghent University Alumni Chapter in Zuid-Korea. De bedoeling is om de Zuid-Koreaanse alumni te verbinden met elkaar en aan onze universiteit.