Update coronabeleid: UGent-richtlijnen

(18-03-2020) Gisteren maakte de overheid nieuwe aanbevelingen bekend om de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 zo veel mogelijk in te perken.

De UGent staakt haar onderwijsactiviteiten niet, maar stapt over naar onderwijs op afstand. UGent’ers ontvangen zo snel mogelijk de gebruikelijke updates.

Sinds maandag 16 maart 2020 worden alle lessen en practica op afstand worden georganiseerd. Onderwijsactiviteiten die niet op afstand kunnen worden georganiseerd, worden geschorst tot en met 19 april 2020 (einde van de paasvakantie).  Studenten komen tot en met 19 april 2020 dus niet meer naar de UGent voor onderwijsactiviteiten of onderwijsbegeleiding.

Lesgevers kunnen een overzicht vinden van mogelijke manieren om hun onderwijs op afstand te organiseren, samen met de concrete aanpak en ondersteuning op https://onderwijstips.ugent.be/nl/tips/coronamaatregelen-alternatieve-onderwijsactiviteit/ .

De UGent hoopt dat na de paasvakantie alle reguliere onderwijsactiviteiten opnieuw opgestart kunnen worden. Mocht dit niet het geval zijn,  zullen personeel en studenten ten laatste op woensdag 15 april 2020 een bericht ontvangen.

De UGent blijft de situatie op de voet volgen. Geüpdatete informatie over het beleid en de UGent-richtlijnen in het kader van de huidige coronaproblematiek vindt u op www.ugent.be/coronavirus. De UGent rekent op eenieders medewerking om de impact van de coronaproblematiek zo klein mogelijk te houden.