Urbanus, Cleymans & Van Geel en Scala & Kolacny Brothers op Student Kick-Off 2016

(19-08-2016) Op 28 september wordt het academiejaar opnieuw muzikaal afgetrapt met een eigenzinnig programma. Nieuw op de Student Kick-Off zijn foodtrucks, met onder andere de 'Haute Dogs' van Jeroen Meus.

Naar goede gewoonte is de affiche van de Student Kick-Off vrij eclectisch. Dit zijn de headliners:

 • Urbanus & De Fanfare
  Een komiek en jeugdheld die generaties overstijgt. Hits als 'Hittentit', 'Bakske vol met stro' en 'Madammen met een bontjas' bezorgden Urbanus een heldenstatus die weinig barstjes vertoont. 
 • Cleymans & Van Geel
  Acteurs Jelle Cleymans en Jonas Van Geel vormen al enige tijd een foute Nederlandstalige coverband. Meezingers van Gorki tot Get Ready. 
 • Scala & Kolacny Brothers
  Een koor dat bekendstaat om hemels engelengezang, maar ook de sprong waagt naar de donkere krochten van de rock-'n-roll. Mét een lichtshow.

Ook de rest van de affiche heeft heel wat te bieden:

 • Suspenders’ Gravity
  Een jonge Meetjeslandse band die iets met zwaartekracht heeft, getuige hun debuut 'The General Theory of Relativity'.
 • Momma Said So
  Jonge Wolven die dromerige popmuziek brengen. Net als Suspenders' Gravity kaapten ze een prijs weg op de Student Rock Rally 2016.
 • Gestapo Knallmuzik
  De studentikoze groep bij uitstek, met cultliedjes als Angela Merkel, Wir Gehen von Grond en Ich Habe Nicht mit ein Ander Gemoald. Oordeel gerust zelf.
 • Wallace Vanborn
  De Gentse Queens of the Stone Age. Stevige stonerrock die recht uit de woestijn komt.
 • Soul Shakers ft. MC Mota
  Dansbare reggae, ook voor liefhebbers van 'garage, dub, grime, dancehall, jungle en hiphop'.
 • Skyve Soundsystem
  Een Antwerpse DJ die zich de mixmaster achter Gunther D mag noemen, en de uitvinder van de Minifuif voor Maxipret. Botsautomuziek op niveau.

Even uitgebreid en divers als de muziek is het eten op de Student Kick-Off. Op vraag van de studenten komen er verschillende foodtrucks. Bij de smaakmakers hoort onder meer het populaire 'Würst' van Jeroen Meus, die met zijn Haute Dog de hotdog wil opwaarderen.

Goed doel

De toegangsprijs voor het evenement bedraagt 1 euro, die rechtstreeks naar een goed doel gaat. "We kiezen organisaties uit die kansarme jongeren over de hele wereld een mooie toekomst willen bieden", zegt Jasper Bergeman, perscoördinator van de Student Kick-Off. Het verzamelde geld gaat naar de volgende goede doelen:

Rugzakkenverbod


Omwille van veiligheidsoverwegingen zal er op woensdag 28 september een rugzakverbod zijn op het festivalterrein van Student Kick-Off. Dit impliceert dat er geen rugzakken of handtassen toegelaten worden met een afmeting groter dan A4-formaat.

De organisatie roept iedereen op om rugzak of handtas op voorhand al thuis te laten. Voor wie dit niet mogelijk is, worden er in de buurt van het festivalterrein betalende lockers voorzien (5 euro per locker, plaats voor meerdere rugzakken in 1 locker).

Info

Voor het exacte uurschema hou je best de website van Student Kick Off 2016 in de gaten.

Jasper Bergeman
PR Student Kick-Off
0474 55 89 25