Prof. Thijs Vandenbroucke sleept prestigieuze Human Frontier Science Program beurs in de wacht

Thijs Vandenbroucke (vergrote weergave)

Thijs Vandenbroucke

(21-04-2021) Thijs Vandenbroucke zal een internationaal team leiden dat onderzoek doet in de geologie. Human Frontier Science Program-beurzen financieren volledig nieuwe samenwerkingen gedurende 3 jaar.

Prof. Thijs Vandenbroucke (Faculteit Wetenschappen, vakgroep Geologie) sleepte recent een prestigieuze Human Frontier Science Program (HFSP) beurs in de wacht. HFSP-beurzen financieren volledig nieuwe samenwerkingen, en dat gedurende 3 jaar. Prof. Vandenbroucke zal werken rond het onderzoeken van misvormingen in microfossielen om zo massa-extincties beter te leren begrijpen en in kaart te brengen.

Daarvoor zal hij een internationaal team coördineren dat bestaat uit dr. Barry Lomax (University of Nottingham, UK), prof. Cindy Looy (University of California, Berkeley, USA) and dr. Bas van de Schootbrugge (Universiteit Utrecht, Nederland). Deze interdisciplinaire groep combineert expertise in o.a. geologie, paleontologie, biologie en chemie.

Meer info is te vinden op de site van de HFSP.