Vluchtelingen voortraject hoger onderwijs op studiebeurs SID-in

(19-01-2017) Sinds oktober 2016 volgen 31 anderstalige nieuwkomers een programma om zich voor te bereiden op hoger onderwijs. Een meerderheid van hen zijn vluchtelingen, jonge ambitieuze twintigers voornamelijk uit Syrië en Irak.

In het voortraject krijgen zij een intensieve cursus Nederlands met de nadruk op academisch taalgebruik, kunnen ze een aantal vaardigheden terug opfrissen (basiskennis wiskunde, Engels, …) en worden ze begeleid bij het maken van een gepaste studiekeuze. In het kader hiervan brengen de studenten van het voortraject een bezoek aan de SID-in in Flanders Expo.

Studie-informatiedagen

Ieder jaar kunnen laatstejaars secundair onderwijs zich informeren over de studiemogelijkheden in het hoger onderwijs op de Studie-Informatiedagen (SID-in). De UGent voert een actief beleid om ook aandacht te hebben voor talent met een diverse achtergrond. Daarom ontwikkelde de UGent samen met IN-Gent het unieke voorbereidingsprogramma voor vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers. 

De studenten uit het voortraject zullen aanwezig zijn op de SID-in op vrijdag 20 januari 2017 in Flanders Expo in de voormiddag. De pers is welkom. Bent u geïnteresseerd in een interview of wil u hierbij aanwezig zijn ? Laat het ons weten.

Meer info

Katrien De Bruyn

09 264 98 22

k.debruyn@ugent.be

 

Marijke Van Petegem

0478 79 40 60

marijke.vanpetegem@in-gent.be

 

Het voortraject is een initiatief van de UGent in samenwerking met IN-Gent vzw, integratie en inburgering Stad Gent.

http://in-gent.be/voor-jou/onderwijs/voortraject-hoger-onderwijs