UGent opnieuw gastvrouw van Het Vooruitzicht

(20-01-2017) Op zaterdag 21 januari organiseert de VRT Het Vooruitzicht. 38 experten van de nieuwsdienst blikken vooruit op 2017. De UGent verleent graag opnieuw haar volle logistieke en organisatorische steun aan deze tweede editie van dit populaire event.

De VRT laat haar journalisten en andere experts hun visie geven over het komende jaar. Ideaal voor wie de nieuwsstroom van 2017 een stap voor wil zijn of het komende jaar met een ruimere blik wil aanvatten.

Wat staat ons in 2017 te wachten? Welke grote verschuivingen zetten zich in het nieuwe jaar door – en waarom? Daarop geven ervaren VRT-journalisten – Rudi Vranckx, Ivan De Vader, Phara De Aguirre, Michaël Van Droogenbroeck en vele anderen – een boeiend antwoord in korte lezingen, telkens over een ander onderwerp. Allerlei thema’s komen aan bod, van binnen- en buitenlandse politiek en economie tot media en cultuur.
Aan echte voorspellingen wagen de experts zich niet. Wel vertellen ze je wat je moet weten om de nieuwsstroom beter te begrijpen. Ze leggen de trends en evoluties achter de feiten bloot en geven duiding, gekruid met een snuifje persoonlijke opinie.

Het Vooruitzicht is de bijdrage van VRT Nieuws en de UGent aan Music For Life. De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar goede doelen. De UGent zet haar schouders onder het initiatief en stelt het cultuur- en congrescentrum Het Pand, personeel en faciliteiten ter beschikking.

Praktisch

Het Vooruitzicht 2017 vindt plaats op 21 januari 2017 in Het Pand (Onderbergen 1, Gent) van 8.30 uur tot 18.30 uur.

Info

Website Het Vooruitzicht

Stephanie Lenoir
Persdienst UGent
T 09 264 82 76 - M 0472 96 82 81
stephanie.lenoir@ugent.be