Gezocht: vrouwelijke vrijwilligers tussen 18 en 45 jaar met en zonder lage rugpijn

(16-12-2019) In het kader van een wetenschappelijke studie doet de vakgroep Revalidatiewetenschappen onderzoek naar de onderliggende mechanismen van aanhoudende of terugkerende pijnklachten.

Daarom zal de werking van de rugspieren, het pijnverwerkingssysteem, en de integriteit van de hersenstructuur en hersenfunctie geëvalueerd worden bij patiëntenpopulaties en vergeleken worden met deze van een groep gezonde deelnemers. Op basis van een verhoogd inzicht in deze pathologieën willen we betere screeningsmethoden en meer gerichte therapieën ontwikkelen.

Het onderzoek omvat één testmoment van ongeveer een halve dag en vindt plaats op Campus UZ Gent. Het onderzoek omvat MRI hersenscans en klinische testen voor evaluatie van het pijnverwerkingssysteem en de rugspieren. Alle metingen zijn gratis en u ontvangt een onkostenvergoeding.

Bent u een vrouw tussen 18 en 45 jaar en bent u geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek of wenst u meer informatie te ontvangen, contacteer dan vrijblijvend SPINE Research Unit Ghent van Vakgroep Revalidatiewetenschappen via met vermelding 'B-MAPS' als onderwerp.