De Warmste Week zorgt voor 69.851 euro voor CRIG

(13-03-2020) In 2019 kon je tijdens De Warmste Week voor het eerst acties organiseren en steunen voor een goed doel van de UGent: het Cancer Research Institute Ghent, kortweg CRIG.

Niet zonder succes, want aan onze universiteit werden door alumni, personeel en studenten meer dan 30 acties georganiseerd. Samen met acties en steun van buiten de UGent leverde dat 69.851 euro op voor het CRIG. Met dit bedrag kan CRIG 50 procent meer projecten van jonge CRIG-onderzoekers steunen en zo nieuwe stappen zetten naar een kankervrije wereld.

Het CRIG brengt alle Gentse kankeronderzoekers samen voor sneller en efficiënter onderzoek. Dagelijks zijn meer dan 400 onderzoekers en experten in de weer, elk vanuit hun eigen discipline: van artsen en biologen tot bioinformatici en ingenieurs, om kankerbehandelingen te verbeteren en zo de levensverwachtingen te vergroten.

Heb je al plannen voor de volgende editie van De Warmste Week of heb je vragen over hoe jij volgende keer een goede doel van de UGent kan steunen, laat het weten op .