De UGent loopt warm voor de Warmste Week

(06-12-2019) De UGent is in de ban van de Warmste Week. Duizenden UGent’ers in Gent, Kortrijk en Zuid-Korea (!) ondernemen en steunen momenteel acties ten voordele van CRIG, dat zo’n 400 Gentse kankeronderzoekers vertegenwoordigt.

Collectief achter Gents kankeronderzoek

Onder de noemer ‘De Warmste Denkers’ roept de Universiteit Gent haar personeel, studenten en alumni op om tijdens De Warmste Week het kankeronderzoek van CRIG (Cancer Research Institute Ghent) te steunen. De universiteit wil het kankeronderzoek zo een duwtje in de rug geven en UGent’ers verenigen rond een eigen goed doel. De UGent herbergt immers ook heel wat goede doelen, in de vorm van (vooral) wetenschappelijk onderzoek.

Kanker raakt iedereen

In België krijgt één man op drie en één vrouw op vier voor zijn/haar 75ste verjaardag kanker. Kankeronderzoek blijft dus absoluut broodnodig. Het CRIG wil dat onderzoek versnellen, door de UGent, het UZ Gent en het VIB-UGent te verbinden. Samenwerken om meer te bereiken dus.

De Warmste Week aan de UGent…

Er vonden de voorbije weken al heel wat acties plaats, die samen al minstens 10.000 euro in het laatje brachten. Zo stonden al een quiz (met maar liefst 116 deelnemende ploegen) en een proffenveiling op het programma.
Maar de komende weken valt nog heel wat te beleven aan de UGent, waaronder een car wash van het decanaat van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, en een initiatie folkloredansen. Op 9 en 12 december wordt het rectoraat omgedoopt tot rectoTAART, en op 19 december kan je samen met rector Rik Van de Walle rondjes lopen rond de Watersportbaan of in het weekend van 21 en 22 december met onze kankeronderzoekers meestappen van Gent naar Kortrijk.
Het overzicht van alle initiatieven vind je op https://www.ugent.be/nl/univgent/universiteitsfonds/warmste-week.

… tot in Zuid-Korea: de verste warme actie!

De UGent neemt De Warmste Week mee tot ver voorbij de landsgrenzen. Ook op onze campus in Incheon in Zuid-Korea wordt cake en taart verkocht ten voordele van CRIG.

CRIG ook steunen?

Iedereen –UGent’er of niet- kan het kankeronderzoek van CRIG steunen. Dat kan door een eigen actie (aanmelden op https://dewarmsteweek.be), door deel te nemen aan een van de 44 al geregistreerde acties, door deel te nemen aan een Warmathon en/of door tijdens de Warmste Week (18 tot 24 december) een plaatje aan te vragen.
De opbrengst van alle acties gaat integraal naar veelbelovend kankeronderzoek. In naam van de kankeronderzoekers: dankjewel!

www.ugent.be/warmsteweek

Wim Van der Plancken
Universiteitsfonds UGent
dewarmsteweek@ugent.be