Weg Met Wegwerp

(11-03-2020) Je merkte het misschien al op, maar sinds het begin van 2020 werkt de afvalinzameling aan de UGent een tikkeltje anders.

De blauwe PMD-fractie werd uitgebreid met meer soorten plastic verpakkingen. Dat betekent dat je nu plastic folies, yoghurtpotjes, snoepwikkels, zakjes, schaaltjes, bekertjes, potjes… niet langer in de zwarte restfractie maar in de blauwe PMD-fractie dient te werpen.

Verwijder je wel de folies van potjes en bakjes? Je mag ze dan apart in de blauwe ton gooien. Blikjes, kroonkurken, aluminium bakjes, lege spuitbussen van cosmetica en slagroom, flessen en flacons horen eveneens nog steeds in deze fractie thuis.

AfvaleilandAfvaleilandjes

Heb je ook onze nieuwe afvaleilandjes al gespot? Inderdaad, vanaf nu kan ook jij niet-vervuild papier en voedselresten kwijt in de respectievelijke gele en groene tonnen. Weer wat minder grondstoffen die in de verbrandingsovens verdwijnen. 

We maken ondertussen ook werk van meer herbruikbare materialen in onze werking. Daar kan ook jij aan meehelpen, o.a. door een herbruikbare fles of beker te gebruiken. Want voorkomen is nog altijd beter dan recycleren.

Lees je graag wat uitgebreider over de plannen voor een meer circulaire UGent? Weg met Wegwerp