Wie wordt de Strafste Gentenaar?

(15-02-2019) Welke UGent’er zette Gent het afgelopen jaar mee op de kaart? Stem nu en bepaal mee wie zich op 11 maart dé Strafste Gentenaar van 2018 mag noemen. Stemmen kan tot 4 maart!

Genomineerden in de categorie Academisch

Koen De Bosschere
Professor Koen De Bosschere

De drijvende kracht achter Durf Ondernemen! (DO!, hét expertisecentrum voor ondernemerschap aan de UGent) en tal van aanverwante initiatieven die door de UGent en Stad Gent gesteund worden (bvb. Gentrepreneur).

 

 

 

Jacques van Keymeulen (Foto: fvv)
Professor Jacques van Keymeulen

De laatste dialectoloog. Professor van Keymeulen is promotor van het project ‘Woordenboek van de Vlaamse Dialecten’. Het WVD verzamelt sedert meer dan 40 jaar de dialectwoordenschat van Frans-, West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen in een thematisch opgezet woordenboek. Sinds 2018 is het WVD ook online beschikbaar: e-WVD.

 

 

 

Sylvia Van Peteghem
Sylvia Van Peteghem

Genomineerd als drijvende kracht achter de renovatie van Boekentoren, een architectonisch monument waar de Universiteitsbibliotheek, één van de grootste Vlaamse erfgoedbibliotheken, is gehuisvest. Via de Boekentoren Bouwblog op Facebook blijf je op de hoogte van de recente bouwontwikkelingen en kan je meegenieten van de soms spectaculaire beelden die de restauratiewerken opleveren.

Genomineerden in de categorie Evenementen

Lichtfestival 2018
Lichtfestival

Het lichtfestival van Gent met 37 lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars lokte maar liefst 835.000 bezoekers naar Gent.

Ook de UGent trok haar volledig register van het licht open. Meer dan 60.000 mensen bezochten Licht in actie in het Ufo waar verschillende UGent-wetenschappers, die onderzoek doen naar of met licht, bezoekers verrassende lichttoepassingen lieten ontdekken – interactief en spelenderwijs.

Genomineerden in de categorie Cultuur en Media

Girl
Lukas Dhont

Regisseur van Oscar-inzending Girl.

Girl kwam tot stand mede dankzij het Transgender Infopunt en de expertise van het transgender onderzoek van de UGent. Dit wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor de ondersteuning van jaarlijks ruim 1.400 individuen en maatschappelijke actoren met allerlei vragen over het transgenderthema. Om mensen zoals Nora Monsecour, op wie de film ‘Girl’ geïnspireerd is, nog beter te ondersteunen, kan je een gift doen aan het UGent transgender onderzoek.

Wil je steunen? www.ugent.be/iksteunmee. Vanaf 40 euro is een gift fiscaal aftrekbaar.