Omschakeling Eduroam - belangrijke wijzigingen voor alle UGent’ers

(06-07-2017) Op woensdag 12 juli 2017 heeft de directie ICT een nieuwe versie van de toepassing voor draadloze authenticatie geïnstalleerd.

Door deze nieuwe versie zal het gebruik van WiFi via Eduroam op je draadloze toestellen (laptop, smartphone of tablet) gemakkelijker worden.

Deze nieuwe versie zal o.a. volgende wijzigingen met zich mee brengen:

  • Op Apple-toestellen is het niet meer nodig om een configuratiebestand te installeren om draadloze toegang te verkrijgen. Ook toestellen van de meeste andere leveranciers zullen eenvoudig ‘out of the box’ op Eduroam connecteren;
  • Je kan aanmelden op Eduroam met je UGent-mailadres; het is dus niet meer nodig om met ‘gebruikersnaam@ugent.be‘ aan te melden;
  • Voor Windows-laptops die in het Windows-domein van de UGent zijn opgenomen (‘Active Directory’), wordt het mogelijk om in 1 beweging aan te melden op zowel het toestel als op Eduroam.
De omschakeling op 12 juli heeft directe impact op Apple-gebruikers die momenteel Eduroam gebruiken door middel van het door jou geïnstalleerde configuratiebestand: dit bestand zal na de omschakeling namelijk geen toegang meer geven tot Eduroam. Om alsnog Eduroam-toegang te behouden, dien je op je Apple-toestel het configuratiebestand te verwijderen. Meer info hierover vind je op http://helpdesk.ugent.be/eduroam.
Vragen?
Neem contact op met de helpdesk van de directie ICT, via mail naar of telefonisch op 09 264 47 47, elke werkdag van 8 tot 18 uur.